Вимоги до бомбосховища у школі

Навчання офлайн в українських навчальних закладах дозволено лише за умови наявності належно укомплектованого сховища.  Такі приміщення варто облаштовувати лише в підвальному чи першому поверсі головної шкільної споруди або в не більше як стометровій близькості до основної будівлі.


 ДСНС має певні вимоги до технічного стану бомбосховищ у школі. Ось перелік основних із них:


 — відсутність в доступній близькості небезпечних та отруйних речовин, технічних комунікацій, магістрального водопроводу чи каналізації;
 — захист від дії промислових стічних або ґрунтових вод;
 — наявність двох альтернативних джерел освітлення;
 — водопровід та каналізація або її аналоговий замінник(баки, біотуалети);
 — два або більше евакуаційні виходи з металевими дверима висотою від 1, 7 метра;
 — дотримання санітарних та протипожежних стандартів.
 Беручи до уваги той факт, що бомбосховища повинні бути укомплектовані так, щоб забезпечити процес життєдіяльності певної кількості людей протягом 48 годин, обов’язково мати в таких приміщеннях усі необхідні для цього речі. В сховищах в достатній кількості мають бути:
 — посадкові місця або лежанки;
 — питна вода з розрахунку 2 л на особу на одну добу;
 — аптечки та засоби гасіння вогню;
 — контейнери, в яких розміщуються харчі;
 — шанцеві робочі інструменти;
 — додаткові джерела освітлення та акумулятори.


 Площа укриття повинна бути достатньою для того, щоб на кожну людину припадало не менше 1м². Бажано оснастити бомбосховище точками доступу Wi-Fi, радіоприймачами та телефонами.
 Вхідна табличка біля входу з написом «Місце для укриття» допоможе ідентифікувати точку безпечного перебування під час повітряних тривог. Важливо за допомогою вказівних навігаційних знаків та табличок примітно позначити шляхи евакуації дітей та дорослих, щоб у випадку виникнення загрози з повітря кожен міг блискавично зорієнтуватися та швидко переміститися до вказаного пункту безпеки. Інформація про місцезнаходження ключів від підвалу та прізвища відповідальних за евакуацію осіб — теж актуальні сьогодні теми оформлення шкільних табличок, вивісок, куточків безпеки, які сприяють виконанню вимог до бомбосховищ у школі.


 Багато речей навіть на відносно спокійних територіях нагадують нам сьогодні про те, що в країні йде війна. Бомбосховища, шкільні укриття, мішки з піском чи протитанкові їжаки, попереджувальні та заборонні знаки та таблички, інформаційні плакати з сумною статистикою та переможними новинами. Віримо, що не за горами той час, коли ми будемо згадувати все це, як страшний сон. Віримо в Україну та її Збройні Сили.

heroiam.slava
Коментарів немає
Категорії:
News, Uncategorized
Відгуки
Поки немає жодного відгуку.
Написати відгук
Ваш відгук
Ім'я
Email
Всі результати пошуку